PREMIES & SUBSIDIES

Momenteel zijn er tal van premies en subsidies verkrijgbaar voor renovatie aan uw woning waardoor u een groot deel van uw investering kunt recupereren en aldus de kostprijs van de werken beduidend kunt drukken.

Deze vrij ingewikkelde materie verschilt zo sterk van gemeente tot gemeente dat het onmogelijk is om hier alle informatie voor u op een rijtje te zetten.

Aangeraden is om eerst ten rade te gaan bij de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente en ook eens een kijkje te nemen op de websites van de verschillende instanties waarbij u premies en subsidies kunt bekomen.

Premiezoeker

Hier vindt u alle subsidies en fiscale voordelen die gegeven worden. Een makkelijke zoekmachine maakt het mogelijk om regionaal uw voordelen weer te geven.

www.premiezoeker.be

Vlaams Energieagentschap

Website van de Vlaamse overheid met allerhande informatie over energiezuinig bouwen. De website geeft eveneens een overzicht van alle premies die in Vlaanderen voorzien worden.

www.energiesparen.be

EANDIS

Officiële website van het onafhankelijk distributienetbedrijf voor elektriciteit en aardgas. Hier vindt u nuttige tips om zuiniger om te gaan met energie, de voorwaarden en formulieren om de premies te bekomen.

www.eandis.be

NUTTIGE LINKS


Recticel

Fabrikant van isolatiemateriaal voor allerhande toepassingen.

www.recticel.be

Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw

De BUtgb is het enige Belgische goedkeurings-instituut dat technische goedkeuringen voor bouwmaterialen, -producten, -systemen en van installateurs aflevert.

www.butgb.be

WTCB

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf.

www.wtcb.be

WTCB

Infosteel groepeert tevens de belangrijkste onderwijsinstellingen in architectuur en ingenieurswetenschappen alsook hun vele studenten.

www.infosteel.be

Vlaanderen

Site van het vlaams gewest met informatie over bouwen, wonen en energie.

www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie


ROES Bouwprojecten, da's bouwen zonder zorgen!


GRAPHIXLAB.BE